2013.12.25.
17:12

Írta: Laci Ifj Moldván

19.rész Azt hittétek Karácsonykor nem írok, rábasztatok :)

Boldog Karácsonyt Mindenkinek aki olvassa a blogomat, és Mindenki Másnak is!

santa-coke-scandal.jpg

 

Az előző részben azt írtam, hogy a kaját fogjuk tovább boncolgatni. Hazudtam:). Inkább legyen ez picit rendhagyó blog, foglalkozzunk a fogyókúrás hülyeségekkel, amikkel én találkoztam, hallottam, és röhögjük ki őket.:) Arra gondolok amikor, valakinek téveszméi vannak ezzel a témával kapcsolatban és mindent elhisz amit mondanak neki, vagy lát a tv-ben. Nincs elég ereje, és hülyeségeket csinál:)

Nem egyszer voltam szemtanúja a következőnek, elég sokat kávéztunk régebben így többször belefutottam:

Pici fogyókúrás néni kér egy hosszú kávét vagy egy capuccínót. Kihangsúlyozza, hogy édeskével, vagy pötyivel. Utána pedig sok tejjel, vagy tejhabbal, vagy ez a legjobb TEJSZÍNHABBAL :). Ekkor már mosoly a helyzet :).

Volt olyan, hogy utána adták meg a kegyelemdöfést: Még 1 Ice-tea lesz, citromos:)

Ezeken beszartam, hát kurva fontos volt az az édesítő :) Csak feleslegesen elbaszta a finom kávé izét:) Persze ezt faszik is elkövetik, csak ők kólát kérnek mellé.

Következő sem semmi: Barna kenyér (eddig jó) és most jön a tarkón lövés: rajta magyaros vajkrém, szalámi.....A magyarázó szöveg, de ez lájt, ez a szalámi...bazdmeg:)

Hasonló agyi kapacitás: étteremben vagyunk, delikvens: nem eszek pizzát, fogyózok: kérek roston csirkét, salátával (eddig király), után a lényeg: fél liter kólát légyszíves....:)

Még egy gyöngyszem: Étterem, csirkemell, salátával és telenyomja majonézzel.:)....faszom:) Nagyot diétázott:)

Emberek fel sem fogják, ennyi irodalom, információ után, hogy a kolában, fantában, különböző szószokban, kiegészítőkben mennyi cukor van, egy kajához képest. Ennyi erővel azt eszik amit akar, mert a sok szarral elbassza a kajálását. Nem értik, vagy nem akarják érteni.

Következő: Miért ilyet eszel? Miért a parizer is számít? :) 

Most tudom, mit gondoltok, ez a Laci ez egy köcsög. Dumál itt pedig hát, enni kell, jó magyar ételeket, vagy mondjunk le mindenről? Már ennyit se lehet? Nem fogom olvasni a blogját, bibibi! Köcsög paraszt ez a Laci. Pedig én ismerem a Lacit, nagyokat tud zabálni Ő is:).

Akkor most fordítsuk komolyra a szót!

Nem arról van szó, hogy ne egyél jó kajákat, vagy arról, hogy aszkéta életet éljél. Viszont azt magadtól is elvárhatod, hogy ne legyél komplett hülye! Elkezdtél diétázni, figyelni a kajákra, ne baszd el szaros üdítőkkel, tejszínhabokkal, stb.!

Akarsz enni egy jó pörköltet akkor egyél, mértékkel, de tudd, hogy mit eszel, mennyit és az mit művel veled. Ne keverd össze a dolgokat, mert akkor felesleges volt elkezdeni. Tudom, hogy nem lehet a hülye kajálási szokásokat, amire a reklámok tanítottak, meg a szüleid, környezeted, levetkőzni egy pillanat alatt. Apró lépésenként kell megváltoztatni a dolgokat és kivenni a szar dolgokat az étrendből, ahogy előzőleg is írtam. Nekem bejött az "1 nap amikor szabadabban lehet enni" kedvezmény. Ezzel csak az a baj, hogy az ember hajlamos megszegni és akkor maga alá gyűr a dolog. Diétázol rendben, örülünk neki, mozogsz rendben, ennek is örülünk. Válassz ki egy napot, általában hétvégén amikor szabadabban étkezhetsz, megehetsz olyan dolgokat amit máskor nem! Ez a nap nem változhat, és nem lehet belőle 2 nap sem. Nem szegheted meg. Viszont tudni fogod, hogy van ilyen napod. Amikor a héten megkívánsz egy kaját, nem kell magadat becsapni, tudod hogy hétvégén pl. szombaton megeheted, de addig lófasz a se...be! Ezt be kell tartani. Hülyeséget ne csinálj ezen a napon sem, ne zabálj össze-vissza mindent és ne igyál 5 liter üdítőt sem. Amennyiben ez is gondot okoz, akkor nem kell próbálkoznod, hogy jobbá tedd az életed, majd 10 évvel kevesebbet fogsz élni. Dönts így és akkor annyi szart ehetsz, ihatsz amennyit akarsz :)! Te döntöd el, a Te életed.

Kanyarodjunk vissza a hülyeséghez: Hülye ne legyél semmiképpen sem. Ne diétázz, ha kólát iszol, ne egyél édesítőt, ha mellette 3x annyi szart beviszel mintha cukrot ettél volna, ne mutogasd a salátádat, ha utána beversz 5 palacsintát. Nem kell tovább ragoznom ugye?

 

Itt a Karácsony, mindenki zabál képzeld Én is:) Viszont legyél tudatos ebben a kérdésben. Például, ha tudod, hogy sokat ettél az ünnepek alatt, iktass be plusz 1 alkalmat a héten egy kis mozgásra, gyaloglásra. Próbáld kiválasztani azokat a kajákat amik nem annyira basszák fel a cukorszintedet. Ne tágítsd ki a gyomrod, amit nagy nehezen normális méretűre szűkítettél. Legyél mértéktartó. Így teszel és magadat is megerősíted, hidd el. Átvészeled így az ünnepeket, hogy tudatos maradsz, akkor elértél egy apró sikert és ez erősíteni fog téged. Olyan ez mint amikor a volt dohányos, nem gyújt rá egy asztaltársaságban, amikor a barátai ott pöfékelnek.

 

EZ AZ IGAZI ERŐ!

..és Te erős vagy!

ezzel a végszóval kívánok még egyszer Boldog Karácsonyt!

Folyt.köv.

Szólj hozzá!

Címkék: Diéta Hülyeség

A bejegyzés trackback címe:

https://asoka-edz.blog.hu/api/trackback/id/tr515708237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása