2014.03.26.
17:54

Írta: Laci Ifj Moldván

55.rész Sportold egészségesre magad, avagy nem csak a segged számít a faszbukon!

Üdv Harcosok!

 

wall-mirror.jpg

Lassan az egész világ a külsőségek világa, az ember a külsőségek embere, tisztelet a kivételnek. Sajnos a sportban sincs másképp. Előbb fotózzák magukat a gyíkok, mint hogy elmennének sportolni, ha "neaggyisten" sportolni kezdenek, jajajaj, akkor jönnek ám csak a fotók a faszbukra. A sportolást is körbeveszi a külsőségek nevű fertőzés, amit az ember kreált magának, azzal, hogy mindig másnak akart megfelelni, vagy többnek látszani, mint amennyi valójában. Az emberek 90 %-a sajnos a külsőségek miatt sportol, dagi vagyok , pufi vagyok, pici vagyok, vékony vagyok. Ezzel nem is lenne baj, de sajnos az embereket zömében az érdekli mit szólnak mások, persze a szleng az, hogy mindenkit le kell szarni:)! Érdekes! Természetesen sok embernek, saját maga miatt jön el a döntés, hogy változtatni kell, maga miatt csinálja, mert ő nem tudja elfogadni a helyzetet. Ez a jobb. Viszont a döntő tényező a külalak, a külső.

Azért írom ezt le mert legtöbbször senki nem veszi számításba a sport és az életmódváltás legnagyobb nyereményét, hogy egészségesebb lesz az ember, testileg és lelkileg is. Ez a legfontosabb tényező hosszú távon, akkor is ha most ezt a 20 évesek nem hiszik el. Értelmetlen dolog úgy sportolni, hogy közben tönkretesszük az egészségünket, mert ezt még az élsportolók sem engedhetnék meg maguknak, de hát a cirkusz és a zseton nagy úr. Az ember a sporttal és az egészségesebb életmóddal az életét hosszabbítja meg. Több időt tölthet a gyerekeivel, barátaival, többet lehet életben. Ez a dolog látszik a legkevésbé egy sportolón, vagy egy egészséges emberen, mégis ez a legfontosabb. Mindegy, hogy mennyi idő alatt futod a maratont, (tudom, nem mindegy:)), mindegy mekkora karod van, vagy mennyi meccset nyersz, a lényeg abban van ami nem látszik. Úgy kell sportolni, hogy egész emberré váljunk tőle. Hiszen azért hívják EGÉSZSÉGnek. Érdekes ez a szó:) Tehát ha valaki beteg, akkor nem EGÉSZ. Ez így is van, amikor az ember beteg, nem érzi kereknek magát. Szerintem az is beteg, aki telefossa a saját fotójával a világhálót, az sem kerek, az biztos!

Elámultam, amikor megtudtam, hogy a gyerekek 40%-a túlsúlyos Magyarországon. Elképedtem, hogy a teljes lakosság majd 60% kövér. A legratyibb egészségnek örvendünk Európában, de majdnem a legtöbbet piálunk és cigizünk. Ami érdekes, hogy ennek ellenére az emberek kb.70% azt mondja magáról, hogy egézséges:)! Nem vak az bátor....

A sport a betegségek legtöbbjére megoldást nyújthat: stressz, cukorbetegség, szív és érrendszer. Képesek beszedni naponta egy marék gyógyszert, de arra nem, hogy mozogjanak napi fél órát. Viszont tovább cigiznek! Király! Irány a Taigetosz!

Érdekes tény, hogy a mozgás mint olyan, csökkenti a vércukorszintet, a rendszeres mozgás meg rendszeresen csökkenti a vércukorszintet. Mégsem látok cukorbetegeket tucatjával, futni, sétálni, edzeni. Annyian kellene legyenek, hogy nem férnénk el a teremben. Hol vannak, nem tudom? Biztos diabetikus fagyit esznek a fagyizóban:)

Viszont, ha kövér, akkor már megy is a terembe, meg futni, meg zumbázni, meg a faszom se tudja hova! Ami látszik, csak az számít. Ezek szerint, sajnos így van:(.

Azt látom, hogy az egészség nem számít az embereknek, csak a fotó a faszbukra, az a lényeg. Képesek a menők a teremben fotózni magukat edzés közben:). Mit csináltak volna 10 éve ezek az emberek. Remegő szájjal keseregtek volna a teremben, hogy otthon hagyták a Pajtás fényképezőjüket, vagy sírdogáltak volna, hogy milyen drága az előhívás :)! Hát, ha minden képet amit a faszbukra feltöltenek a bájgúnárok, elő kéne hívatni, biztos éhen halnának!

Nem látják a nyilvánvalót, az okot, amiért sportolni kell, vagy amiért le kell tenni a cigit, vagy amiért nem kell drogozni. Külsőségek hajtják őket, sajnos rossz felé, tisztelet a kivételnek.

Természetesen, most nem a hölgyek fogyni akarását akarom leszólni, nem erről van szó, ellenkezőleg, ez nagyon tiszteletreméltó dolog. Mindenki aki elkezd mozogni, változtatni, megérdemli a tiszteletet, de aki komolyan gondolja úgyis tovább fog lépni. Azután is, hogy lefogyott, a sportért magáért fog sportolni, és azokért az előnyeiért, amelyek nem látszanak a faszbukon.

Azért írtam ezt le, mert a magamutogatás, a külsőségek hajhászása előbb utóbb kevés motiváció lesz, ahhoz, hogy hosszú távon az ember folytassa amit elkezdett. Ezért hullanak ki oly sokan, folyamatos a cserélődés, nem véletlenül. Aki csak kívülre koncentrál, az elveszik, ilyen egyszerű ez.

Eljön az idő, amikor már nem lesz egészség, és akkor nagyon kellene. Persze akkor már rájönnek, hogy ez fontos, mert már nincs meg! Nehogy akkor már késő legyen!

Zárszóként, elhiszem, hogy sokat számít a külalak, ez természetes, nekem is számít, neked is számít, mindenkinek számít. Ám annyira kelljen, hogy számítson a belbecs is. Meg kellene tartani az arany középutat, talán nem lenne ilyen elferdült ez a világ! 

Jó edzést!

Üdv!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asoka-edz.blog.hu/api/trackback/id/tr285880026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Narancskommunista (törölt) 2014.03.26. 21:01:42

Szia!
Szerintem ugyanennek a jelenségnek a része az is, amikor vannak akik belekezdenek egy sportba, mert épp divatos, és egyből drága, felső kategóriás felszerelést vesznek hozzá, és pózolnak benne, aztán pár hónap múlva abba is hagyják.
süti beállítások módosítása