2014.03.04.
21:29

Írta: Laci Ifj Moldván

50.rész Legnagyobb hibák, amiktől nem fejlődsz, vagy nem fogysz!

Üdv Harcosok!

 

Csokorba szedem kicsit a leggyakrabban elkövetett hibákat, amelyek gátolnak abban, hogy lefogyj, vagy erősödj, vagy egyáltalán fejlődj, abban amit csinálsz. Talán pár ilyenről, már volt szó, de most megpróbálom az összeset ide gyűjteni amit én annak gondolok.

 

images (1)1.jpg

 

 

Túl magas követelmény magaddal szemben az edzésen:

Ez alatt azt értem, hogy vagy túl gyorsan akarsz futni, túl rövid idő alatt teljesíteni egy távot, aránytalanul nagy súllyal akarsz dolgozni. Ide tartozik a túl gyakori edzés is.

A regeneráció, a pihenés leszarása:

Annyira beindul a sportolónk, hogy szinte mindennap edzeni akar, mindegy milyen műfajban edz, regeneráció nélkül nem fog messze jutni, ki fog égni és túledzett lesz. Adjuk meg a testünknek ami jár, a pihenést is beleértve. A bulizós kis köcsög justinbieber, ne csodálkozzon, ha nem fejlődik, miközben 7 napból, 4-et átbulizik, átpiázik. Természetesen ebben benne van a heti edzésnapok száma, nem lehet 7 napot végig edzeni, pihenés nélkül, mindegy milyen sport. Pont az ellenkezőjét éri el vele túlfűtött sportolónk.

A kaja semmibevétele:

Bármilyen furcsa, ezt nem csak bodysoknak irom. Aki nem érti meg, hogy minimum 80% a kaja értéke, ebben az életmódváltós, sportolásos műfajban, az pórul fog járni. Bármennyit mozogsz, normális kaja nélkül közel sem fogod elérni azt, amit el akartál érni. Ezt tudomásul kell venni. Akinek nem megy neki se álljon, zsírosan is szép az élet, egy ideig. Aki a saját testét nem akarja normális tápanyaggal ellátni, annak kár magyarázni! Annak aki azt nyöszörgi, hogy ő nem tud lemondani az esti csokiról, meg a sörről, arra kár az időt pazarolni.

Cigi,Pia,Drog:

Ezt már nem akarom nagyon részletezni. Természetes, hogy a piánál nem arra gondolok, hogy nem lehet meginni egy pohár bort, vagy nyáron a melegben sört, de igencsak mértékkel. Én a minden héten bebaszós gyúrósokra gondolok, vagy azokra akik az edzések után rohannak ki rágyújtani. Inkább ne edzett volna, az jobb lenne, mert így csak még gyorsabban tudja mérgezni a testét. Drogosokról nem akarok beszélni, nálam a kutyák előrébb vannak.

Kevés étkezés egy nap:

Arra gondolok, hogy a normális az lenne, hogy egy átlagos minimum 5x étkezik egy nap. Sportoló 6x, 7x. Sokan ezt eltévesztik, mert azt hiszik ha kevésszer esznek akkor majd fogynak. Nem ,nem fognak.

Túl kevés kalória naponta:

Sokan azt hiszik, ha nem esznek semmit, akkor majd fogyni fognak. Nem fognak, de erről már írtam.

Vitaminhiány:

Mai világban kajával nem lehet bevinni azt a vitaminmennyiséget, amire szükségünk van. Egy megoldás van, multivitamin, c-vitamin külön. A megfelelő vitaminszint elősegíti a fejlődésünket, segít a regenerálódásban, topra teszi az immunrendszerünket. Viszont a hiánya sok betegséget zúdíthat ránk.

Bemelegítés hiánya:

Nem kell túlragoznom, előbb-utóbb megsérül az, aki nem veszi komolyan.

Kevés fehérjebevitel:

Ez is a szar kajálás témaköre tulajdonképpen. Itt nagyon el lehet szúrni, mert a sportokkal, így leépítjük izomzatunkat.

Rendszeresség hiánya:

Ezeket a dolgokat, sportok, diéták, hosszú ideig kell csinálni ahhoz, hogy eredményt tudjunk elérni. Ne hagyjunk ki edzésnapot, ha mindenképp ki kell hagyni, pótoljuk be. Követeljük meg ezt magunktól.

Csodatabletták használata:

Csalóka eredményt hoz, és hosszútávon semmit sem ér. Nagyon sok egészségtelen anyagokat tartalmaz. Rombolja az ember önbecsülését, hiszen, azt gondoljuk e-nélkül nem tudnánk célt érni. Nehogy így akarjunk más dolgokat is megoldani, ugye viagrások:) Ez a kedvencem, amikor 20 éves csírák rendelik a viagrát, meg a többi faszságot:) Fiatalon se tudnak egy jót baszni, ezek nélkül! Szánalmas! Felejtsd el a csodafaszságokat, tedd oda magad, és kész!

Gyenge edzések!

A testünket fokozatosan, de egyre nagyobb terheléshez kell szoktatnunk, e-nélkül ne várjunk csodát. Erről is írtam már.

Rossz sport választás:

A céljainknak megfelelően válasszunk sportot, aki fogyni akar és van rajta 40 kg plusz, nem biztos, hogy MMA-ban kell indulnia. A 50 kilós gizdának meg valószínű nem futni kell, ha, izmosodni akar. Stb.

Megfelelni akarás a többi embernek:

Hosszútávon ez nem lehet cél. Különben a sport lényege, és emberre gyakorolt pozitív hatása fog elveszni.

Hülyék utánzása, az adott sportban:

Ragályos. Nézzetek utána a dolgoknak, és kompetens személytől fogadjatok el tanácsot. A hülyék utánzásával ti is hülyék lesztek.

Az elméleti tudás hiánya:

Meg kell szereznetek legalább az alapvető tudást, arról amit csináltok, e-nélkül nehéz eredményt elérni. 

 

images000.jpg

 

Divatsportok majmolása:

Lassan már havonta megjelenik egy újabb fitness irányzat, vagy sport, vagy minek nevezzem. Gondold meg mire jelentkezel, mert sok csak a pénzről szól. Keress olyan sportot, aminek múltja van, eredményei, elég sok van belőlük!

Emberi irigység, gonoszság:

Ne hagyd, hogy bántsanak, vagy leértékeljenek, mindegy hány kiló vagy. Magadnak akarj megfelelni. Ne szopd be ezeket az embereket, küld el őket a picsában, és folytasd az utad.

Kifogások:

Ne keress kifogásokat, old meg a problémáidat, többek között ezt is megfogja tanítani a sport.:) Tedd meg amit lehet, minden nap a célodért. Futnod kell 1 km-t, akkor fuss 1,1 km-t, de soha ne 900 métert. Mert a megalkuvás ragályos lesz, és másnap is ezt fogod csinálni.

Rossz technikák, edzés közben:

Ez értelemszerű, gondolom.

 

images_2.jpg

 

Célok hiánya:

Tűzz ki célokat, kisebbeket, nagyobbakat. Ne csináld céltalanul!

 

Remélem sikerült a nagyját összeszednem, és segítségetekre lesz. Aki ezeket a hibákat nem követi el, vagy kiküszöböli, az nagyon jó úton van.

 

Üdv!

 

 

 

 

 

 

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asoka-edz.blog.hu/api/trackback/id/tr155843578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leanderes 2014.03.06. 10:53:38

Szia!
Tetszik, amit írsz, jól összefoglalod a lényeget! ;)
A blogod hatására emeltem fel a seggemet így negyvenhez közelítve, és már két hete személyi edzővel vágtam neki az életmódváltásnak.
Neked további sok sikert, nekem meg kitartást! :)

Laci Ifj Moldván · http://www.bodysportshop.hu 2014.03.06. 10:59:59

@leanderes:
Szia!

Köszönöm, hogy ezt leírtad! Az ilyen emberek miatt írom ezt a blogot:), mit Te. Gratulálok a döntésedhez, sok kitartást kívánok, tudod "célok":)
Nyugodtan írj, ha megakadsz, próbálok segíteni!

Üdv!
süti beállítások módosítása