2014.02.24.
23:24

Írta: Laci Ifj Moldván

46.rész Mindig csak a külsőségek! Belülre nem sportolsz?

Üdv Harcosok!

 

 

27523_20090511220821_98838.jpg

Már régóta szeretnék erről a témáról írogatni egy keveset, de valahogy mindig elmaradt. Mostanában nagyon sokat hallom, már-már szállóigeként, hogy nem másoknak kell megfelelni, meg le kell szarni az emberek véleményét, magunknak kell megfelelni, stb.. A faszbukon egymást érik az ilyen üzenetek, osztják, like-olják rengetegen. Divat lett a menő vagyok leszarok mindenkit hozzáállás az élethez. Persze csak elméletileg :) A faszbukon igen, de nézzük meg az embereket akik osztják ezt a nézetet. Sok ellentmondást találunk :) 

 

Amennyiben igazat mondanának ezek az emberek, a divatcégek éhen halnának, és nem lenne ennyi divatmajom sem. Mert ugye ez ugyanaz a dolog, másnak akarnak megfelelni. Persze ez nem csak a divattal van így. Vegyük például a faszbuk fotózkodást. Már azt látom, hogy érett nők, nap mint nap posztolják a képeiket. Vajon ők kinek akarnak megfelelni. 1-2 éve csak a nyomik csinálták, most már azt látom, hogy korra, nemre való tekintet nélkül egy rakat szart örökítenek meg sokan. Nem arról beszélek, aki feltesz 1-2 képet, hanem azokról, akik notóriusan fotózkodnak és posztolnak naponta többször. Vajon ők sem akarnak megfelelni senkinek? Ők sem akarnak valamit mutatni az embereknek? 

Mit jelent az, hogy nem akarunk másoknak megfelelni? Mit jelent, hogy szarjuk le az emberek véleményét?

Azt jelentené, hogy utasítsunk el mindent véleményt, a pozitívat is?

Azt jelentené, hogy csak azért is csináljunk hülyeséget, mert emberek ellenzik azt?

Nagyon ingoványos ez a terület, és nagyon sok a "szarok mindenkire" ember!

Valóban arra van szüksége az embernek, hogy szarjon mindenki véleményére, és csak azért is hülye legyen, Nyilvánvalóan nem, de mégis sokan így értelmezik.

 

Miért nem lehetne mondjuk példát venni jó emberekről? Akkor azt mondanák, te de hülye vagy, hagyod magad befolyásolni valakitől? Szerintem igen csak hülye torz felfogás ez! Az intelligens ember meg tudja válogatni, hogy kivel érintkezik, barátkozik, kitől fogad el tanácsot, és kitől nem. El tudja dönteni, hogy milyen elveket követ, vagy milyen életet akar élni. Attól még, hogy enged az életébe más véleményeket és esetleg elfogad belőlük, még nem másoknak akar megfelelni. Ez egy kényszerképzet, amit sokan hisznek, vagy azt mutatják, hogy hiszik. Ám köze sincs a másoknak megfeleléshez. A trükk abban van, hogy a normális ember el tudja dönteni, hogy kire szarjon, és kire nem! El tudja dönteni, hogy kinek akar megfelelni és miért. Míg a hülye, még magának sem akar, tud megfelelni! Az igazi gyökerek azok akik ilyen menőnek mutatják magukat, miközben ha kijön a legújabb telefon, rohannak megvenni, nem számít, hogy havonta esik az ára 20 ezer forintot :)! Ez az igazi másnak megfelelés! Ezt csinálja az igazi majom, miközben megosztja a hangzatos idézeteket, amelyeknek egy a lényege: legyél kemény, szarj mindenre, ne akarj az embereknek megfelelni!

Egészséges szinten nem baj, ha az ember, a külsőségek embere is. Mi van a belsőségünkkel? Vajon ugyanannyira fontos, mint a kávézóban kitenni az ÁJFÓNT az asztalra?

Azért írok erről, mert a véleményem szerint az emberek nagy része aránytévesztésben él , azt hiszik ha jó a teló, jó a farmer, van valami hiteles kocsi, akkor már megvalósította a sikeres életet. Hehe! :)

Meztelenül jöttünk, meztelenül megyünk :) Az, hogy mit viszünk magunkkal, azt mindenki maga dönti el, de az ÁJFONT biztos nem.:)

Most azon gondolkodtok, mi a szart ivott össze ez az ember? Hogy jön ez a sporthoz?

Most jön a lényeg: a sportban pont ugyanez az ellentét feszül egymásnak!

Az emberek zöme, pont a külsőségek miatt csinálja! Nem érti, hogy miért nem megy. Sajnos az emberek úgy tekintenek a sportokra mint egy ÁJFONra. A sport segítségével más embereknek akarnak megfelelni.Jujuj! Nem lesz ez így jó. A sportot nem lehet megvenni, esetleg rövid ideig:)! Itt nem számít milyen edzőruhában nyomod a fekvőtámaszt, ha szar vagy, akkor Nike-ban is szar leszel! Kevés ember az aki rájön, hogy azon túl, hogy az ember a sportok segítségével megvalósítja a testi céljait: hogy nézzen ki, izmos, vékony, stb., mennyit tud futni, úszni,idő, súly, stb., azon túl a belső céljait is el kell érnie! 

Ahhoz viszont, hogy a sport elképesztő pozitív adományait meg tudja tapasztalni, ahhoz bizony más emberekre is figyelnie kell, és nem szabad mindenkire szarni:)

Aki csak a külsőségek miatt sportol, vagy csak divathóbort miatt, mindig olyat sportol ami menő, az nem fogja a sportok igazi pozitív, belső hozadékát megtapasztalni: ami egy jobb ember! Ezt nem fogom elmagyarázni,mert szerintem nem lehet, mindenkinél máshogy jön le, nagyon egyéni érzés!

Mégis a legtöbben külső indíttatásból kezdenek el mozogni. Rájön, hogy kövér, megszólják, stb. Ezzel nincs is semmi baj, ez az út eleje. Mégis úgy kezdődik, hogy Pufi Gyuszi másoknak akar megfelelni, nem akarja, hogy mások így lássák! Látjátok, hogy a másoknak megfelelés mögött, lehet jó cél is, érdemes néha más emberek szempontjait is figyelembe venni, csak meg kell választani, hogy jó-e a cél. Kell mellé a belülről jövő, saját magunknak való megfelelés kényszere is, a kettő együtt szerintem egy jó együttállás a változáshoz. Ez teljesen más,mint amikor pláza-cica elrohan megvenni a 128. teleszart gatyáját. Na az a igazi megfelelési kényszer, az igazi külsőség-csapda.

Összegezvén, nem baj ha jó véleményeket meghallgat az ember, és nem szarik mindenkire. Jó ha törődik a külsőségekkel, egy egészséges szinten, és legalább annyit törődjön önmaga fejlődésével is, az arany középút a legjobb.

Nem baj, ha vannak  példaképei az életében, ettől még az ember maga, eredeti marad. Az a baj ha szarik mindenki véleményére, és mindenkire. A sport, bár a külsőségek szolgájának látszik, éppen ennek az ellentétét hivatott az embernek segíteni megélni, a saját mentális és lelki világát. A sport a leképződése a külső életünknek, a segítségével teljessé tehetjük azt, eredményesebbé, jobbá!

Ehhez viszont az kell, hogy intelligens ember módjára gondolkozunk, és nem csak a külsőségeknek éljünk, és majmoljuk a többi idiótát, csak azért mert ők sokan vannak. A szaron is rengeteg légy van, mégse illatos!

 

Köszönöm, hogy olvastok!

 

Üdv!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://asoka-edz.blog.hu/api/trackback/id/tr295831515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása