2014.04.17.
11:57

Írta: Laci Ifj Moldván

60.rész Jó tanácsok a kétségbe esett nőknek, avagy a mérleg nem szentírás!

Üdv Harcosok!

 

2013-11-16-bigstockportraitofsadyoungwomancr41848843.jpg

 

Muszáj írnom egy picit, megtámogatva a kétségbe esett nőket, akik végre elkezdtek mozogni, de nem jönnek az eredmények, nem mindig mutat kevesebbet a mérleg a méréskor. Most kétszer futottam bele ebbe, és nem akarom, hogy az ilyen akadályok miatt, megkeseredjetek és esetleg abbahagyjátok amit eddig csináltatok.

Végre valahára elkezdtetek mozogni, ez nagyon jó dolog. A célokat fel kell állítani, mert ez lehet mindenkinél más, de 99%-a a csajoknak fogyni akar. Leszarja, hogy hogyan, miből, de fogyni akar. 

Az a baj, hogy az ellenőrzésre mindenki csak a mérlegre gondol, ezt találja egyedül hitelesnek. Ez nagy hiba, a centimétereket is figyelembe kell venni, nem csak a súlyt!

Én heti-2 heti mérést javaslom mindenkinek. Teljesen felesleges naponta mérni a súlyunkat vagy, centizni magunkat.

A következő szokott előfordulni:

Kedves hölgyismerősünk eldönti, hogy ő most edzeni fog,szerez valamennyi infót és elkezdi. Amennyiben értelmes forrást talált, kell, hogy a kezébe legyen egy komplett étrend , kalóriafelhasználás alapján, figyelembe véve a három alap tápanyag arányát és mennyiségét. Kell, hogy legyen egy komplett edzésterve, 1 hónapra. Kell, hogy legyen értelmes célja, 1 -2 hónapra.

Elkezd edzeni, kajálni, csodák-csodája elkezd működni neki a fogyás, jobban érzi magát, több az energiája és hetente tud fogyni kb. 1 kilót, az elején talán kicsit többet 1,5-et. Mindenki örül. Öjöm é bodottá, magoknak ipartodnak :)

Aztán lesz olyan hét, hogy csak fél kiló megy le, lesz olyan hogy nem fogyott  Lusziszita kisasszony! Na ekkor, összedől a terv! :) Elkeserednek, szomorkodnak,még a barátok köztöt se akarják megnézni! :)

Azért írok erről, nehogy ezért feladják az egyébként jó tervüket, és a jó változást az életükben.

Rengeteg mindentől függ, hogy mit mutat a mérleg! Eleve a házi mérlegek csalnak min. fél kilót, ezért nem kell 20 dekázni. A trend a lényeg, nem egy heti teljesítmény. Nem az számít mit mutat a mérleg, mindig centizzük magunkat, derék, comb, kar, csípő a kettő együtt mutatja az értékelhető eredményt. A centi is nagyon fontos, ugyanis számtalan esetben előfordul, hogy a súly ugyanannyi, de a centikből ment le, az ugyanolyan kiváló eredmény mintha fogytunk volna. 

Konditermi edzésnél, az izmok folyamatosan stimulálva vannak, ezért fokozatosan több tápanyagot tudnak felvenni, és vizet. Ezt ne feledjük el. Persze ez csak trendnél érdekes. Nőknél a menstruáció alatt szinte mindig többet mutat a mérleg. 

Mindig mérjük ugyanabban az időben magunkat, mert egy nap is ingadozhat a súlyunk 1-2 kilót, és már be is csaptuk magunkat. Számít a folyadék fogyasztás, oda-vissza is! Próbáljunk meg konstans étkezni és betartani azt ami le van írva.

Nem számít, hogy egyik hétről a másikra nem fogytunk, csinálni kell tovább a diétát, betartani az edzést, nem csalni. Többen panaszkodtak nekem ezért, mikor megkérdeztem, hogy betartja-e a kaját, szinte mindegyik eltért a megbeszéltektől. Akkor mi a faszt akar? Azért van a tervezés, hogy legyen mit betartani. Tudom, hogy nehéz, tudom hogy a mindennapi élet sokszor alánk basz, de ez van. Az értelmes dolgok, sosem könnyűek!

Nehéz jól kajálni, főleg az elején, de később orvosoknak dugdosni az ötvenezreket az is nehéz lesz. Nehéz lesz kórházban lenni, nem otthon, és nehéz lesz a kurva sok szar gyógyszert beszedni, amit rátok kényszerítenek.Nehéz lesz a túlsúly miatti ízületi problémával szopni, idősebb korban.

Ezt a döntést meg kell hozni, pontosabban meghoztátok már, csak be kell tartani.

Minden mellett, előfordul, hogy mindent betart a delikvens, de az egyik héten nem fogy. Na bumm! Le kell szarni, tovább kell küzdeni! NEM JELENT SEMMIT! Nehogy ezt beszopjátok!

A célok mellett, meg kell hogy tetszen ez az életforma az embernek, ahhoz hogy csinálni tudja. Nem csak a cél számít. Az ahogy eléjük a célt, ugyanolyan fontos és élvezetes kell legyen. Előbb utóbb, annyira szeretnünk kell az adott sportot, hogy, nem csak a cél fog motiválni, hanem a sportolás maga.Ez mindenkinél máshogy, máskor jön el. Sokuknál el sem jön soha. Ők a rövidtávú sportolók, a tavaszi verebek:)!

Kicsit elkanyarodtam, mert mindig összevissza csapongok:) A lényeg, hogy nem akarom, hogy értékes emberek abbahagyják azért, mert ilyen hülyeségek miatt elmegy a kedvük. Nem jelent semmit, ha 1-2 hét alatt nem változik a súlyod. Nem kezdesz el fogyni utóbb, akkor felül kell vizsgálni az étrendet. Változtatni kell, meg kell próbálni másik diétát. Akkor sem az abbahagyás a megoldás, a kudarccal, egyre nehezebb újra kezdeni! Mindig van megoldás, mindenkinek!

Ja, és a hülyékre továbbra sem hallgatni, nem beszopni a leértékelő, lehúzó, irigységből fakadó negatív kritikát.

Üdv!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://asoka-edz.blog.hu/api/trackback/id/tr896045664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása