2014.04.01.
10:22

Írta: Laci Ifj Moldván

56.rész Óriási étvágyam van, az a gond, avagy az igazi csapda!

Üdv Harcosok!

 

images (1)_1.jpg

 

Sokszor hallom, és olvasok olyan szöveget, hogy nagy étvágy, óriási étvágy. Azt hiszik emberek, hogy azért esznek sokat, mert nagy az étvágyuk, tehát, ha elveszik az étvágyukat, akkor kevesebbet fognak enni. Hatalmas csapda ez, és félreértés. Erről szeretnék írni egy kicsit, tisztába rakni ezt a dolgot, mivel az emberek megint képesek a dolog könnyebbik végét megfogni a dolognak, és minden szar drogot bevenni, csak fogyjanak. Sok ilyen, reklám fogyasztó szar, elveszi az étvágyat, legalábbis ezt mondják, biztos igaz is.

A szervezetünk, az emberi test, az egyik legkomplexebb, és legcsodálatosabb "gépezet", annyira, hogy nincs az a számítógép amelyik ezt a teljesítményt tudná.

A testünk rengeteget kibír, sokszor egy egész élet alatt tudjuk csak tönkretenni, pedig próbálkozunk rendesen. Rengeteg öngyógyító mechanizmus működik benne, mint egy automata autószerelő műhely. A testben folyamatosan folyik a vizsgálat, a kontroll, arra nézve, hogy minden jól működik-e.

Ez természetesen, nem csak a kajával kapcsolatban van így. Testünk "figyelme" mindenre kiterjed, anyagcsere, szervek működése, külső hatások, vírusok, immunrendszer. Nagyon hatékony és összetett gépezet, amely részben automatikusan végzi a korrekciókat, javításokat. Például, ha beszopunk egy vírust, akkor a szervezetet nem kell utasítanunk, hogy támadja meg, ezt önműködően megteszi. Minden külső hatásra azonnal reagál, és megoldást készít. 

Maradjunk az táplálék bevitelnél és az energia ellátásnál. Ahhoz, hogy a szervezetünk, jól tudja végezni a munkáját, szüksége van tápanyagokra, vitaminokra, ásványi anyagokra, nyomelemekre. Ezek az anyagok testünk "üzemanyagai" és "kenőanyagai". Ezek nélkül olyanok vagyunk, mint a pornósztár fasz nélkül. Hiába van egy fantasztikus szerkezetünk, az autó sem megy benzin nélkül. A sportkocsit olaj nélkül, még egy Trabi is leelőzi.

Meg kellene adnunk testünknek ami jár neki. Persze ezt kevesen teszik meg mert nem foglalkoznak vele, leszarják, vagy áldozatai a "modern" reklámozott élelmiszernek, és robot módjára azokat eszik, amit a tv-ben látnak, vagy egyszerűen a megszokás áldozatai.

Kanyarodjunk vissza ez a kis kitérő után, a mostani mondanivalómhoz az éhségérzethez.

Szervezetünk mindig jelez nekünk, csak mi, vagy nem vesszük észre, vagy leszarjuk.

 

Nézzük mi történik valójában:

 

Az emberek közül, a legtöbben szarul kajálnak, de abból sokat. Kevésszer esznek egy nap, viszont minden szart összezabálnak. Azt hiszik ami finom, az jó is a testünknek. Gasztronómiai alapokon kajál a Magyar, vagy ami eszébe jut és egyszerű. Az, hogy a testének mi kell, nem érdekli, nem néz utána. A testünk leszarja, hogy jó íze volt-e a levesnek, vagy a parizeres zsömlének amit a gyerek vitt az iskolába, testünket a kaja által bevitt tápanyagok érdeklik.

A tápanyagok tekintetében pedig rendkívül szarul kajálnak az emberek. Kevés fehérjét esznek, sok telített zsírt, sok szénhidrátot, szar szénhidrátot. Vitamint szinte sose láttak, tisztelet a kivételnek.

Tehát a rendszeres zabálások ellenére a test nem kapja meg a szükséges tápanyagokat ami kellene neki. Nem mennyiségben, hanem minőségben és arányokban. Persze a sok éhező plázacicánál, akik értelmetlen fogyókúrákat csinálnak, már a mennyiségek sem elegek arra, hogy egy egészséges testet fenntartsanak.

Tehát szar üzemanyagokat viszünk be a testünkbe, amivel sokszor nem tud mit kezdeni, nem hasznosak, sőt egyenes ártalmasak nekünk. Olyan mintha 4 ütemű motorba 2 ütemű üzemanyagot tankolnánk, de azt jó gazdagon, akkor is szarul fog menni, és be is fog állni mint a szög. Az emberi test is meg fog betegedni, csak nem olyan gyorsan, de meg fog, az biztos.

A szar kaja miatt testünk kiabálni kezd:

Helló faszfej, bedobtál ide nekem valami hulladék kaját, de ezekkel nem tudok mit kezdeni, nyomassál valami értékeset. A szar kajákért, és a vitaminok hiányáért a szervezet éhségérzetet kelt, ezzel jelez, hogy nincs elegendő tápanyag. Az emberek zöme hiába 120 kiló, ALULTÁPLÁLT! Hiába kövér, tápanyaghiány van a szervezetében és erre a szervezet még nagyobb raktározással és még nagyobb éhségérzettel felel. Nem a testünk a hülye, hanem mi!:) Ő szól, hogy valami nincs rendben, de mi vakon folytatjuk a szar kajálást, és persze hízunk elképesztő súlyokra.

Éhségérzet az amikor szükségünk van a tápanyagokra. Érdekes, hogy aki rendesen kajál 6x egy nap, normális kaját, annál elmúlik ez a éhségérzet.

Ám az emberek mit csinálnak, nézzünk valami fogyasztószert, amitől nem leszünk éhesek. A bevett "drogok", mert ezek drogok, elnyomják a szervezet egészséges kommunikációját, a tápanyagszerzésre. Így még tápanyag hiányosabb lesz a szervezet. Jó úton haladunk, hogy összeszedjünk egy betegséget, vagy valami elváltozást.

Pont az ellenkezőjét tesszük annak, amit a testünk kér. Elnyomjuk az éhségérzetet, és még kevesebb hasznos tápanyag jut be a szervezetbe. KIRÁLY! :)

Gondolkodni kellene!

Ezért, mikor abbahagyja az ember a híres fogyasztószerek szedését, a test még jobban fog raktározni, még jobban el fog hízni delikvensünk. Megérte?

Ez a nagy csapda, ezért kell gondolkodni. A testünk sosem hülye, és sosem véletlenül jelez, csak olvasni kellene a jelek között, és gondolkodni. Nem venni valami szart, és az ellenkező hatást elérni vele, és tönkretenni magunkat.

 

Összefoglalva, ha sokszor indokolatlanul éhes vagy, és folyamat zabálsz, akkor gondolkodj el az étrendeden és változtass. Ne vedd el az éhségérzetedet, hanem szolgáld ki rendes kajával, vitaminokkal a tested, és csodákat fogsz tapasztalni.

 

Üdv!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://asoka-edz.blog.hu/api/trackback/id/tr375888695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása