2014.01.27.
21:17

Írta: Laci Ifj Moldván

34.rész Neked fontos a gyereked egészsége? Akkor miért tömöd szemét kajával?

Üdv Harcosok!

 

images (2).jpg

 

 

 

 

 

 

Az előző blogban felmerült a gyerekek személye, mint szenvedő alany, ezért úgy gondoltam, hogy erről is leírom a gondolataimat. Hátha... 

Olyan rossz beidegződések rabjai vagyunk, amelyekkel napról-napra ártunk magunknak és a gyermekeinknek is. Gyakran úgy, hogy észre sem vesszük. Sokszor viszont tudjuk, hogy nem lehetne a kisembereket így etetni, de kényelemből, lustaságból kiegyezünk. Majd az orvosokkal is megtanulunk így kiegyezni, ha nem változtatunk, és az fájni fog. A másik döbbenetes negatívum, a szülői példamutatás a táplálkozás terén. Ne várjuk el a csemetétől, hogy ne csináljon dolgokat, amikor rossz példa van előtte, nap mint nap.

Kajálási szokásaink, annyira elvetemedtek az évtizedek során, hogy már el sem gondolkodunk rajta, hogy miért így táplálkozunk. Észre sem vesszük, hogy a koporsónkba kalapáljuk a szögeket, meg persze a saját gyermekünkébe is!

Kemény mi! Ahogyan nem itatjuk a 8 éves gyerekünket pálinkával, vodkával, nem adunk neki drogot, mert ez a természetes. Persze van pár idióta, de nem erre akarok kilyukadni.

Miért természetes, és bocsánatos bűn, hogy szar kajákkal tömjük a gyereket, és engedjük neki, hogy egy csomó fos, szemét, egészségtelen kaját megegyen? Miért nézzük ezt el magunknak? Persze egy szar kajától, a gyerek nem fog bebaszni, és látszólag minden rendben van vele, de attól még a folyamatok a testében zajlanak. 

Hogy veszi magának egy szülő, azt a bátorságot, etikátlanságot, hogy a saját gyerekét mérgezi. Mert ez mérgezés, csak hosszú távon fog meglátszani az eredménye.

Amikor megvernek egy kisgyereket, az egész társadalom szabályosan forrong, mindenki posztol a faszbukon, igazuk is van. A családi erőszak elítélendő, Én is agyonverném az összes szarházit.

Akkor az miért nem erőszak, ha hosszú éveken át szarral tömjük a gyereket? Azért mert nem fáj? Ugyan úgy ártalmas a gyerek egészségére, mint a verés, az erőszak, csak ez alattomosabb! A szülő ezt végig segédkezi, hosszú éveken át!

A nem tudás nem ment fel , szerintem, legalább is egy határon túl, egy időn túl, nem.

Az igazán etikátlan benne, hogy a gyermek bízik a szülőben, hisz neki, nincs fogalma ezekről a dolgokról, de sok szülőnek igenis van, csak nem tesznek semmit. Ahogy a saját életükért sem. Áldozatok Ők, köcsög a rendszer, hülye a főnök, a pénz kevés, mindenki hibás, csak Ő nem. Még a gyerek is hülye! Pfff!

Természetesen, ebben rengeteg szerepe van a sok ételgyártó, cukorgyártó, köcsög profitorientált cégnek, akik a folyamatos reklámjukkal, szabályosan átbasszák a jó népet. A sok hülye meg veszi a szart! Szerepe van a mindenkori kormányunknak, hogy engedi ezt a kollektív átbaszást és nép mérgezést.

A legnagyobb felelőssége mégis a szülőknek van, Ők tudatosak lehetnének, utánajárhatnának dolgoknak, de nem teszik. Ők mint végfogyasztó ennek véget tudnának vetni. Minden 2. család tudatosabb lenne, sok szar, retek multicég bezárhatna:)! 

Nézzük meg azért, hogy mivel is ártunk a gyermekünknek egész a fiatal kortól? Hátha pár embernek ez segít!

Egészen kicsi kortól, szoktatjuk a kicsiket az édességekhez. Sok családban már egy évesen, szabályos rítus a boltba járás közben, a napi egy nyalóka, csoki, vagy valami szar chips. A még rosszabb, amikor jutalomként adunk a piciknek édességet, ezzel még jobban piedesztálra emelni, eme igen szar cukros nasik létjogosultságát. Megerősítjük a gyerekben, hogy ezek nagyon jó kivételes dolgok. Pedig pont fordítva kéne lenni:) :) Annyira károsak, hogy ezzel kellene büntetni őket:

Kisfiam, ha nem jössz le a függönyről azonnal, meg kell enned 10 gumicukrot:)

Mivel kis korban szabályosan rászoktatjuk őket az édességekre, teljesen beteges lesz az ízviláguk. Ezért sok jó ételnek nem érzik az ízét, ezért rosszízű lesz számukra és meg sem eszik. A nagyon édesek fogják szeretni, meg a nagyon sósat. Fekete-fehér! Nem arról van szó, hogy ne egyenek édességet, de ellenőrzötten, nem naponta, és minőségi édességet. A legtöbb édesség finomított cukorból készül a legártalmasabb a szervezetünknek. A gyümölcsökben lévő cukrokat, sokkal könnyebben fogadja be szervezetünk és nem okoz akkora sokkot számára. Manapság már rengeteg, olyan sütit, édességet lehet otthon csinálni, ami teljesen rendben van. Könnyebb megvenni a boltban a sok szart.

Miért ne etessünk sok édességet, cukrot a gyermekünkkel?

A finomított, gyárban kezelt cukrok tönkreteszik a fogakat, szétbasszák a gyermekek immunrendszerét (felnőttekét is), csontokat gyengíti, Kalcium és vitaminhiányt okoz. Aztán koncentráció csökkenés okoz, hangulatváltozásokat, túlpörgött viselkedés. Feleslegesen terheli a szívet és az érrendszert.

Azért, mert egy nagyon jól felépített testet, és szervezetet, egy komoly rendszert "utaltak" ki az embereknek, ne higgyük, hogy nem megy tönkre idő előtt, ha ilyenekkel bombázzuk. Ebből látszik, hogy milyen erős tud lenni az ember szervezete, hogy nem 1 hét alatt térdel le ennyi szartól. Persze van gyermek aki nem húzza sokáig. Cukorbetegség, viselkedési zavarok, immunbetegségek, stb.. Sokszor a szar kajálás a gyermek betegségek oka! Ki a felelős? Egyértelműen a szülök! Szerinted felfogja ezt sok szülő? Szerintem nem! Mikor Én ezt felfogtam, elég szarul éreztem magam! Sosem késő változtatni. A baj az, hogy a gyermekkori évek alatt megszokott rossz szokásokat, nehezebben lehet megváltoztatni, sokszor nem érti a gyermek mi a fasz van most! 8 évig ehettem minden szart, most meg itt palota forradalom van. A forradalmat pedig véghez kell vinni, mert a gyermekeink egészsége a tét.

Kerüljük a sok szart, a gumicukrot,a chipseket, sok cukros üdítőt, élen jár az összes kóla, márcos retek, energia ital. Ezeket száműzni kell végleg. Azért már ne fizessél, hogy a gyereked szarul legyen!

Kifejezetten az üdítők kiváltása már egy mérföldkő tud lenni. Nagyon sok kiváltási lehetőség van, kezdve a pezsgőtablettákig, vitaminos szörpökön át, a normális gyümölcslékig. Uram bocsá, otthon szűrt csapvíz:).

Sajnos ezekből a szar üdítőkből egy gyerek rengeteget megiszik egy nap, mivel nem oltja a szomját és függőséget okoz.

Ja ezt leírom hátha nem tiszta valakinek:

A cukrok, és az édességek, cukros üdítők függőséget okoznak!

Tudod, hogy hívják, azokat az anyagokat, amelyek függőséget okoznak: DROGOK!


Gondolom, nem akarsz drogost csinálni a saját gyerekedből?  Akkor változtass!

 


Menjünk tovább:

A cukros, édességes mizéria mellett, a gyermekek, ugyanúgy szart esznek, mint a szüleik. Ezalatt azt értem, hogy fehérjékben sokszor szegény ételek, sok szénhidrát, sok zsír. Ez ugyanúgy nem vezet jóra, mint a sok cukor.

A fehérje megvonásnak a szervezetünkben, rengeteg káros hatása van. Ebből épül fel a testünk,többek között, ettől, és ezek segítségével működnek szerveink. Sok gyermeknek az étrendje annyira szar, hogy egy kölyökkutyát nem lehetne vele egészségesen táplálni. Csoki, chips, meg fasz tudja milyen szar kaja, az van persze. Olyan nincs ami jó a gyereknek.

A gyermek, fejlődő szervezet, pont a fejlődés időszakában van szüksége a törődésre és a jó kajákra. Bemész egy iskolába, és annyi kövér tottyadt gyereket látsz, hogy azt hiszed Amerikába utaztál! Lányok is, semmivel sem jobbak! A tornaórát nem bírják végigcsinálni sokan. Nonszensz! Sajnos egyre kevesebbet mozognak, és ebben a szülők is partnerek.

Minden szarra megbetegszenek, már ilyen elfogadott betegségek vannak, mint az influenza ősszel, meg tavasszal, meg ilyen faszságok. Ilyenekkel etetik az embereket, sokan el is hiszik, magukévá teszik a betegségeket.

Érdekes, hogy sok családban, a kóla, fanta, vagy hell, családi ital. Viszont ha megkérdezed milyen vitamint esznek, néznek mint hal a szatyorban. Legfeljebb vitamin, pezsgőtablettában, ha tudnák , hogy az is csak egy parasztvakítás, egy kisegér napi vitaminját nem fedezi, nemhogy egy gyerekét. Kivételek vannak, sajnos kevés! Sokszor a szülő is tudatlan, és ugyanúgy szarul kajál mint a gyermek, és ez rögzül, generációról, generációra.

Összegezzük a képletet:)

Tehát a gyermekeink sok édességet esznek, sok cukros üdítőt isznak, szarul kajálnak, legtöbbjük el van hízva, de alultáplált, és nagyon sok a vitaminhiányos! Kurva jó perspektíva, mondhatom. Erről a legjobban szülők tehetnek. Leszarom, hogy nem leszek ezzel az írással népszerű, ha egy szülő, aki elolvassa változtat, már megérte! Úgyhogy csak ide lőjetek!:)

Nem könnyű változtatni, de lehetséges úgy gondolom. Apró lépésenként át lehet térni az egészségesebb dolgokra, és elhagyni a retek kajákat. Hozzáállás kérdése, semmi más. Nem kell azonnal, de fokozatosan lehet eredményt elérni! Ne feledjük el, a gyermekeink egészsége a tét, meg a sajátunké persze. Ne hagyjuk magunkat birkaként megvezetni.

Gondolkodjatok és legyetek tudatosak! Azt érzem mintha lenne remény, és lassan elkezdenének a szülők, szülőként viselkedni, ebben a kérdésben is. Remélem picit tudtam segíteni a döntésben.

Köszönöm ha elolvastátok!

Üdv!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://asoka-edz.blog.hu/api/trackback/id/tr745785489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása