2013.12.22.
14:11

Írta: Laci Ifj Moldván

18.rész Könnyen pofázol, de akkor mit zabáljak?

Egyél amit akarsz és menj velük biciklizni!:)

fattest-twins.jpg

Most komolyan, nézzük az elejétől ezt a kajálás dolgot. Sokan téveszmék áldozatai az ételekkel kapcsolatban. Nézzünk pár példát erre. Hülyének lenni szabad, de nem tesz jót. Az emberek hajlamosak mindent megvenni a boltban, amire rá van az írva hogy: LIGHT vagyis LÁJT:)! Arra viszont nincs eszük, hogy vegyenek abból a termékből, egy NEM LIGHT típust és összehasonlítsák vele. Sokszor érdekes dolgokat lehet tapasztalni. Azt hiszik ha light termékeket esznek ők máris megtettek mindent, ez az egészség dolog le van tudva és KÉSZ! LÓFASZT, kedves vásárlórobot! Ezzel semmit sem tettél meg. Sőt sokan  azt hiszik, a light dolgokból akkor többet meg lehet enni, jól bezabálnak. Többet ártottak vele, mintha simát vettek volna. Ez a light dolog a gyenge és könnyen megtéveszthető agytrösztök elemózsiája. Nem tudatosak ezért hosszú távon, nem is érnek el eredményt. Azon kívül, hogy a saját testüket sanyargatják, megbetegítik. Ez nem azt jelenti, hogy minden light termék szar, nyilvánvalóan van jó is közülük. Az emberek nem tudják ezeket a helyükön használni, hanem kiváltják vele akaratgyengeségüket.

Elmondom a világ 8. csodáját, figyelj, mert ez túltesz a 51. körzeten és a gömbvillámokon is:

Amennyiben veszed a fáradságot és kicsit megtervezed az étrendedet, annak megfelelően amit el szeretnél érni, akkor szinte soha nem lesz szükséged a parasztvakító light termékekre. 

 

Hogyan érjük ezt el?

Kiszámoljuk, hogy egyáltalán mennyi kalóriát használsz fel naponta, addig amíg ez nincs meg addig csak vaktában lövöldözünk.

Mitől függ a kalória felhasználás?

Magasság, súly, nem, életkor, munkavégzés, sport, pihenés. Természetesen nem kell kalóriára pontosan kiszámolni, de nagyon jól be lehet lőni a fenti adatok alapján. Erre több fajta számítási mód létezik, nem fogjuk végignézni őket, mert felesleges. Az interneten találtok több fajta kalkulátort. Elég jól be lehet lőni a felhasználást. Számomra nagyon érdekes volt, hogy milyen sok kalóriára van szükségünk.

Nem értettem, hogy lehet így elhízni, ha mellette nem is olyan könnyű ennyi kalóriát megenni. Aztán rájöttem, a szemét, szar kaja és a sok cukros üdítő, csoki az egyik ok. A másik meg az anyagcsere lelassulása, napi 2x kajálás, és a szénhidrátok lerakódása zsírként. Zsírégetésről a testünk nem hallott évek óta. A vicc, hogy ezek a túlzabálások mellett is a testünk sanyarog és nem kapja meg ami kell neki, tehát "éhezik". Viszont a szar kajákból származó felesleges dolgokat meg lepakolja zsírként. Mindemellett, izmaink visszafejlődnek mert táplálkozásunk nem fehérjedús, pedig ezek izmaink építőkövei. A vastag zsírpárna miatt már nem is vesszük észre mennyire lesatnyult izmaink lettek, csak mikor meg kell emelni a boros demizsont, és nem bírjuk el.:)

Mi a megoldás?

Az étrendünket úgy kell megtervezni, hogy minőségi legyen a bevitt táplálék.

Mitől lesz minőségi a táplálék?

Most azt mondod magadban, ez mekkora köcsög ez a Laci, hát nagymamám csinálja a rakott krumplit a legjobban, nem beszélve a csülkös babról, eddig is minőségit ettem:) Rossz hírem van, nem attól minőségi egy kaja, hogy a Gordon Ramsay csinálta, hanem a benne lévő, testünknek hasznos tápanyagoktól. Természetesen számít, hogy egy vacsora, hogyan van fűszerezve, elkészítve, de a szervezet azt leszarja, az íz nekünk fontos sejtjeinknek nem. A minőségi azt jelenti, hogy jól emészthető, olyan kajákat eszünk, amivel bevisszük mindazt a tápanyagot, amire testünknek szüksége van. Annyit viszünk be amennyire szüksége van, nem 3x annyit, és nem viszünk be olyat amire nincs szüksége. Ez a minőségi étrend lényege.

Mik a tápanyagok?

Makró és mikrótápanyagok összessége.A makrótápanyagok: fehérjék, szénhidrátok, zsírok és persze a folyadék. Mikrótápanyagok: vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek.

Sajnos a mai magyar ember táplálkozása kimerül a zsíros, szénhidrátokkal teli kajálásból. Viszont fehérjét nagyon keveset visz be. Vitamint meg csak a tv-ben látott. Ez a lassú öngyilkosság!

Mindegyik tápanyagra szükségünk van, de nem mindegy milyen arányban.

A következő részben az arányokat fogjuk boncolgatni.

 

Folyt.köv.

 

 

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asoka-edz.blog.hu/api/trackback/id/tr775704438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sydneybeachgirl 2013.12.25. 10:56:44

LOL - remek blog, remek írások - remélem sokan olvassák majd! Nagy igazságok vannak itt - főleg hogy minden kicsi testmozgás számít és hogy csak önmagunkkal kell "versenyezni" nem másokkal...
süti beállítások módosítása