2014.01.21.
21:42

Írta: Laci Ifj Moldván

30.rész A nők nem akarnak gyúrni, rosszul teszik!

Üdv Harcosok!

 

weight-training-for-women.jpg

Itt a 30. szenny, amit írok. Ünnepeljük ezt meg úgy, hogy kavarjuk fel az iszapot a tóban:). Elmondom a véleményem a divat sportokról, ez persze csak az Én véleményem, nem tényszerű kinyilatkoztatás. Sokszor hallom, hallottam csajok, nők szájából, nem akarok erős, izmos lenni. Az olyan férfias, én csak az alakomat akarom rendbe tenni, fogyni akarok, nem akarok izmokat, nőies akarok lenni. Részben persze igazuk is van, csakhogy amit ők elképzeltek azt izmok nélkül nem lehet megcsinálni. Anélkül valaki nem lehet feszes, hogy az izmait ne dolgoztatná meg hétről-hétre. Anélkül jó alakra sem számíthat. Téveszméik vannak ezeknek a nőknek, tévednek ha azt hiszik, hogy az izmaik megdolgoztatása nélkül jól fognak kinézni. Fogyni fognak, minden bizonnyal de nem, mindegy miből és hogyan.

A testünk az fejleszti aminek szükségét érezni, sem többet sem kevesebbet. Egész nap ülő munkát végzünk és nem sportolunk, akkor visszafejleszti az izmainkat az energiatakarékosság jegyében. Ezért, ha fogyókúráztok és nem dolgoztok az izmaitokon a fogyás után elég hülyén fogtok kinézni, mert nem lesz a bőr alatt szinte semmi ami az alakotokat élesen meghatározná, definiálná. Petyhüdtek lesztek mint Pista bá pénisze a 80.-ik szülinapján.

Ezt túltárgyaltuk, de Én mozgok, sportolok, mondod Te. Oké, de sajnos el kell mondjam nem mindegy, hogy mit.

Nagyon sok divat sport, nem sorolom fel őket, mert itt aludnánk, de semmit sem érnek a nők 99%-ának, akik fogyni akarnak.

A legfontosabb a cél kitűzése, utána meg a sport kiválasztása.

Azok a sportok, amelyek kardió mozgásokat tartalmaznak, állóképességet adnak, nem valók rég nem sportolt embernek! Annyira magasan lesz a pulzusszám az edzés ideje alatt, hogy zsírégetésről szó sincs, a delikvens elégeti az izmaiban tárolt glikogént, utána meg az izmait. Persze sokat ad az ilyen sport is, de nem azonos sokszor a célokkal és azok kivitelezésével, a fokozatosággal. Mivel e mellé sokszor nem párosul jól összerakott étrend, előbb utóbb kudarc lesz a vége. 

Az Én véleményem, hogy heti 2x végzett tingli-tangli csoportos seggrázással még senki nem fogyott le hosszútávon, persze legalább mozgott és jó társaságba volt. Sokat ne várjatok. Természetesen a rég nem mozgott ember lemegy és lesznek eredményei, a semmi mozgáshoz képest ez is valami. Viszont mivel ezek általában 1 órás foglalkozások az idő adott, bizonyos idő eltelte után az ember megszokja a mozgásformát, végig tudja csinálni a gyakorlatokat, ezek után már nem hoz eredményt. Most fogyásról, erősödésről, teljesítményről beszélünk. Akkora különbségek vannak emberek között egy ilyen csoportban, hogy lehetetlen mindenki számára jó edzést tartani, valaki nem bírja azért rinyál, valakinek meg, meg sem kottyan, azért rinyál! A csoportos edzés átka. Olyanoknak jók ezek a "sportok", akik a mozgás öröméért járnak el, de aki komolyan fogyni akar és formálódni annak van hatékonyabb is.

A mai napig hallok olyat, amikor edző javasolja a hasazást, mert ott sok a zsír. Ezzel agitálják szegény tudatlan csajokat, hogy itt sok fenék gyakorlat van, ott majd jól le fog menni a zsír hátulról. Sorolhatnám a többit, vagy ilyen tudatlanok, vagy átbasszák a szerencsétleneket.

Elárulom a nagy titkot, amit szerintem egyébként már mindenki tud aki kicsit utána nézett a sportoknak: 

Gyakorlatokkal történő helyi zsírégetés nincs! Ezt hallod valakitől, fuss meg se állj. A testünk izmai és a rajtuk elhelyezkedő zsírpárnák közt nincs kapcsolat. Nem lehet napi 1000 felüléssel kockahasat csinálni. Nem lehet napi 30 perc extrém segg gyakorlatokkal leégetni a zsírt a seggünkról!

A zsírtól egyfajta módon tudunk megszabadulni, korrekt, megtervezett diétával, amit be is tartunk, és emellett aerob edzéssel, zsírégető tartományban.( lásd 29.rész)

Akkor mire jó az edzés, a sportok, kérdezhetnétek. A sportoknak többfajta célja lehet: erősség, fogyás, állóképesség, kitartás, izomzat fejlesztés, speciális célok.

A zsírt megbeszéltük, remélem tiszta, de ne higgyetek nekem, nézzetek utána:)!

Akkor, hogy lesz jó alakod?

Úgy, hogy az alakodat kell rendbe tenni, a tested izmait kell felépíteni, megerősíteni egy kicsit. Melyik lehet az a sport, amivel testet lehet építeni, hmm.:)? Megvan: a testépítés :) azt hiszem ez az, nevében az íze.

Én nő vagyok,  hördültök most fel, nem baj! Nektek ugyanolyan izmaitok vannak, mint nekünk, csak hormonálisan máshogy működtök. Amikor azt mondjátok, Én nem akarok annyira izmos lenni mint egy férfi, igazatok van, nem is lesztek. Mert máshogy működtök. Viszont feszesek, tudtok lenni, gusztusosan izmosak, s jó alakot tudtok magatoknak csinálni, persze azzal együtt ki mit örökölt:)!

Az Én véleményem az, hogy egy olyan  nőnek aki jól akar kinézni, nem maradhat ki az eszköztárából a súlyzós edzés. Valamelyik forradalmian új puncilegyezős fitneszsport helyett, talán próbáljátok ki, és meg fogtok lepődni!

shutterstock_50451382.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Szerintem ezt kéne csinálnotok:

Heti 3x súlyzós alap edzés

Heti plusz 2x tempós séta 45 perc

Jól összerakott étrend

...már 1 hónap múlva néznél , hogy mennyit változtál :)

...3-4 hónap múlva jelentősen jobban néznél ki:)

A testépítés segítségével, mindenkinek személyre szabott edzésterv alakítható ki, amely figyelembe veszi, az erősségeidet és gyengébb testrészeidet. Figyelembe veszi a személyes teljesítmény szintedet, nem kell sem szégyenkezned egy csoportos órán, sem unatkoznod. Tetszőlegesen variálható az edzés, folyamatos meglepetést okozva izmainknak, a fejlődés jegyében. Egy edzés alatt rengeteg kalóriát tudsz elégetni. A kemény súlyzós edzésnél is van komoly zsírégető hatás, akár még másnap is. Hétről, hétre biztosítható a folyamatos fejlődés, nem kell másokra várni. Könnyebb időbeosztás, az edzőterem nyitva van reggeltől estig. 

Az alakformálás császára a testépítés, akár tetszik, akár nem!:) Sokan most biztos szidnak:)

Akinek van véleménye, írja le kommentben nyugodtan!

Üdv!

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asoka-edz.blog.hu/api/trackback/id/tr385774105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ddegucs 2014.01.22. 15:01:15

Sajnos igazad van, én mégis utálom a súlyzós edzést. Futni szeretek, az kikapcsol, feltölt. Próbálom magam rávenni, kompromisszumot kötni magammal, hogy heti 2 futás, 2 súlyzós, de aztán az lesz belőle, hogy elbliccelem az egyik súlyzósat. Vagy mindkettőt...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.01.22. 15:46:09

"Ezt hallod valakitől, fuss meg se állj"

ez zseniális. :):)

Laci Ifj Moldván · http://www.bodysportshop.hu 2014.01.22. 16:38:23

@Ddegucs: Szia

Sajnos, amit nem szeret az ember, azt nem lehet erőltetni! A futás nagyon jó sport, akkor azt kell csinálni, csak tudomásul kell venni a hátrányait:)

mildi 2014.01.22. 16:53:13

arany. mármint minden szavad :)
akkor segítséget kérnék. én pont hogy súlyzós edzéseket szeretnék elkezdeni. rendes súlyokkal, nem rózsaszín papírnehezékekkel. nem fogyás a cél, mivel 48 kg vagyok, hanem izmosítás, erősítés, feszesítés. szóval egy 48 kg-os, gyenge forgószékpatkánynak milyen konditermi edzést javasolsz? mekkora súlyokkal, milyen intenzitással?

Laci Ifj Moldván · http://www.bodysportshop.hu 2014.01.22. 16:58:22

@mildi:

Üdv

Olvasd el a sárga kapszulát, a body.builder.hu oldalon. Le tudod tölteni. Annál érthetőbben és jobban én sem tudnám leírni! Azt elolvasod mindent tudni fogsz, ami kell neked! Utána, ha nem tiszta valami kérdezz nyugodtan.
Üdv!

mildi 2014.01.22. 17:48:55

@Laci Ifj Moldván: "Az edzés nem pinalegyezés." :D
ebben minden benne van.
ezt, azt hiszem, kinyomtatom, és viszem magammal a kondiba... inspirálóbb, mint egy bikinimodell fényképe.

nyisztor 2014.01.22. 21:44:28

"Heti 3x súlyzós alap edzés
Heti plusz 2x tempós séta 45 perc
Jól összerakott étrend", s mivel ugye:
"Az alakformálás császára a testépítés", utána büszkén billeghetsz a formás alakoddal, mint egy pingvin. Egy izmos kanpingvin.

Laci Ifj Moldván · http://www.bodysportshop.hu 2014.01.22. 22:42:57

@nyisztor:

Szia!
Tudod , köszönés!
Gratulálok, kihallottad a lényeget az írásból!
Üdv

nyisztor 2014.01.23. 09:45:30

@Laci Ifj Moldván: futás nélkül nincsen sport (nem én találtam ki).

Laci Ifj Moldván · http://www.bodysportshop.hu 2014.01.23. 10:14:58

@nyisztor:
Szia!

Látom, Te tényleg nem tudsz köszönni! Te vagy nem akarod, vagy egyszerűen nem tudod megérteni az írásomat. Szerintem Te írj a futásról blogot, csak ott ne felejtsd el a köszönést, mert ott is parasztnak néznek majd! Üdv!

nyisztor 2014.01.23. 10:31:07

"Szerintem ezt kéne csinálnotok:"
attól félek, megértettem az írásodat.
Nézel, aminek akarsz.

futóka 2014.01.31. 14:13:22

Sziasztok :) ... nehogy lemaradjon a köszönés :P
tetszenek az írásaid Laci, bár a stíl nem mindig :D mégsem állom meg, hogy a futás öröméről és hasznosságáról alkotott "néhol negatív" hangvételű véleményed mellett szó nélkül tovább kattintsak.
Azoknak az embereknek akik most állnak neki mozogni a legjobb sorrend a gyaloglás-kocogás-futás... a futás ugyan nem testépítő sport, de ahogy már a pulzuskontrollnál ecsetelésre került a dolog,a hosszú és lassú intenzitású kocogás zsírégető hatású, sőt tovább megyek ... az intenzív magasabb pulzusszámú futás közben végzett karmunka pedig a felsőtestről is szépen lepucolja a felesleget a hátról is ... hölgyek esetében sajnos "mellesleg" is. A futás-kocogás normális táplálkozással, heti 2-3 alkalommal igenis egészséges, csak tudni kell hogyan kell csinálni!
Emellett ne felejtsük el , hogy hol élünk!! Itt van egy köppintésre tőlünk egy hegy ! A túrázás és a hegyi futás szépsége és hasznossága sem elhanyagolható! A lényeg pedig amit szerintem folyamatosan hangsúlyozni kellene mindenhol BÁRMIT IS SPORTOLSZ MÁRIS TÖBBET TESZEL, MINT AKI A FOTELBEN NÉZI A SOROZATOT! Sok sikert a további írásokhoz! Olvasni foglak a továbbiakban is :)

Laci Ifj Moldván · http://www.bodysportshop.hu 2014.01.31. 14:40:12

@futóka:
Szia!
Sok dologban teljesen igazad van, a futás egy nagyon jó sport. Félre ne értsd, hiszen én is gyakoroltam. Viszont, abból a szempontból, amit az emberek 90%-a akar, fogyás, alakformálás, nem a legmegfelelőbb. Ez nem a futást, mint sportot minősíti, egész egyszerűen,nem arra való. Egészség szempontból viszont, természetesen a futás nagyon jó, nem véletlenül, szinte minden versenysport alapja. Mindenféleképpen minden jobb annál, hogy tv-t nézz, ez is igaz. Azt azért ne felejtsük el, hogy a legtöbb embernél a futás olyan megerőltető, hogy izmot éget vele, nem pedig zsírt. Ezt én is megtapasztaltam. Neked a futás a kedvenc sportod, ezért rózsaszín szemüvegen keresztül nézed. Te nem azért futsz, hogy fogyj, hanem a futásért magáért, a teljesítmény fokozásáért, meg az idő lefaragásáért. Ne hasonlítsd magad, azokhoz az emberekhez akik most kezdenek mozogni, azért mert igen szarul néznek ki, és kezdik magukat szarul érezni. Számukra nem a legmegfelelőbb a futás, mert nekik zsírt kell égetni, nem pedig izmot. Egy futón hosszú távon az marad meg ami a futáshoz kell, se több se kevesebb.
Egyébként, ha eljöttél volna hozzánk arra kávéra:), ezt is kifejtettem volna! :) Egyszer összehozzuk :)
Köszönöm, hogy olvasod, és hozzászóltál! :) Hali!
süti beállítások módosítása